zaterdag 25 juli 2009

Carbagerun, dag 4

Vandaag vertrokken vanuit Venetie na een avondje op de camping. De vliegtuigen vlogen daar ’s nachts gelukkig niet over, dus die paar uur die we in de tent hebben gelegen waren mooi rustig. Van Venetie zelf hebben we geen ruk gezien, haha! BBQ en een drankje op de camping met zn allen is een goed alternatief hoor! We waren weer mooi op tijd bij het checkpoint om de volgende opdracht op te gaan halen, en die opdracht bleek niet heel lastig vandaag. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk Italiaanse automerken te fotograferen. Uhm.. tja.. wat zijn die allemaal.. Tijd om even bij de jongens te checken ;) Ik kwam zelf tot iig 6 verschillende merken, maar zag ook lijstjes met wel 20 merken daarop.
We zijn vertrokken in een groep met 5 auto’s, eerst op zoek naar een benzinepomp voor een lekker bakkie koffie! Cafe Americana want die Italiaanse bocht is NIET TE DRINKEN!! Degene die dat bedacht heeft, heeft vast een erg sterke maag..
De route van vandaag was helemaal vrij in te plannen, dus de eerste gedachte was: gassen naar Pisa & daar op het terras auto’s op de foto zetten. Maar er waren nogal wat autofanaten onder ons (logisch met de Carbage run), en die wisten dat er even buiten de route de Ferrari-fabriek Maranello te vinden was. Op naar Maranello dus! De fabriek zelf mochten we niet in, zelfs niet met onze ‘mooie’ voertuigen.. maar niet geschoten is altijd mis toch? Er was wel een museum en uiteraard stonden er een aantal mooie exemplaren op straat te pronken. Zo mooi om te zien hoe die jongens daar kwijlend bij langs kunnen lopen! Helemaal opgewonden bij het horen van de motor van zo’n bak, haha!! Moet zeggen dat het ook wel indrukwekkend was hoor, ik kan nu iig zeggen dat ik ff in een Ferrari heb gezeten (niet gereden overigens). De eigenaar van zo’n Ferrari winkel was een Nederlander met al 7 Ferrari’s in zn bezit, en nr 8 & 9 waren onderweg.. hoezo autogek? Bij die gast konden mensen ook een ritje maken in zo’n bakbeest, dus 3 van onze groep hebben hun jongensdroom vervuld. Robbert was al heel snel om, en ook Sjaak had weinig tijd nodig om te bedenken of hij het wel of niet zou gaan doen. Vincent ietsje langer, maar ook hij is gegaan.
Die NL-er vertelde dat ze met de Italiaanse politie een dealtje hebben gesloten, zij kunnen hun boetes gewoon afkopen, 50.000 euries per jaar (per kenteken) en vol gas door de stad! Moet natuurlijk ook wel, want als je dan ooit eens de kans krijgt om in een Ferrari te zitten, ga je ook niet ‘het nieuwe rijden’ toepassen!
Bijzonder grappig was trouwens dat er op sommige momenten gewoon meer aandacht was voor onze Carbage-bakken dan voor de Ferrari’s zelf, haha!! Is natuurlijk ook niet zomaar iets, en het contrast erg groot. Dat is ook regelmatig vastgelegd, rotte bak vs Ferrari:D
Panorama kwam ook nog ff een kijkje nemen bij ons, en heeft op de weg richting Pisa nog een masterlijke foto gemaakt. Alle mannen tijdens een pitstop, en ik daarbij haha! Karina en haar mannen:P
Met 6 auto’s doorgereden naar Pisa, eerst op zoek naar het checkpoint, maar die bleek niet echt bereikbaar te zijn met de auto.. dus maar door naar de camping. Daar stond 70% van de Carbage run al geïnstalleerd. Wij met zn allen een stukje gras gevonden om de tenten neer te zetten tussen de meute, ik zeg: mooie bende! Na een lekker plonsmomentje in het campingzwembad naar de stad gelopen om de punten van vandaag te innen. Checkpoint van vandaag was vlak bij de toren van Pisa, dus ook eindelijk iets kunnen zien van waar we waren. Op het plein voor het checkpoint stonden verschillende auto’s, heel stoer. Dikke bende daar, en ik weet niet wat er die dag meer op de foto is gezet door de toeristen, Carbage vs toren van Pisa.. Geeft nogal wat bekijks zo’n groep maffe NL-ers in nog maffere auto’s. Dik feest daar dus! Dansende mensen op straat, de toeristen op een afstandje de boel wat aanschouwen en foto’s nemen, haha! Toch veel mensen die komen vragen wat dit toch in vredesnaam allemaal is, geweldig!!
Op het terras met zn allen een pizza gegeten en een bijzonder gezellig avondje gehad. Leuk om met zo’n grote groep bij elkaar te zijn en ook nog in de buurt van de camping. O kok, moet zeggen dat het niveau van gesprekken niet altijd even hoog was, maar wat een lol!
Morgen laatste dagje Carbage runnen.. op naar Monaco!

Groet,

Karina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten