woensdag 15 juli 2009

Carbagerun, dag 2

Dag allemaal,

Op dit moment zit ik in Venetie bij een WiFi-spot op de camping. Gaat allemaal niet heel erg snel, maar omdat ik een aantal smsjes en berichten via Hyves kreeg met verzoekjes om het volgende verhaal zet ik er nu toch maar het verhaal op wat Karina vanmiddag in de auto heeft geschreven. Hierbij is nog niet de gehele dag beschreven, (ze was namelijk nog niet klaar) maar hiermee kan ik in ieder geval laten weten van wat we zoals hebben beleefd gisteren.
Zal vragen of Karina dit verhaal verder wil uitbreiden morgen zodat jullie nog een update kunnen verwachten.

Ik kan je trouwens al wel vertellen dat we vandaag flink wat hulp hebben moeten krijgen van team SUB-toppers om weer op weg te komen. De Scharrelbarrel deed niet meer precies wat 'ie hoort te doen.. Hopen dat de auto het morgen ook houdt!
Later meer over vandaag (en gisteren)..

Ciao,

Yoran


Dag 2:


Zowww! Dag 2 hebben we ook overleefd, niet zonder de nodige modderspatters maar 'still alive & rocking'!!
Maandag avond zijn we vrij laat aangekomen in Praag, half 11 was het ofzo. Snel dus het checkpoint opgezocht en de punten voor de opdrachten binnengehaald, 6 stuks! Best aardige score dacht ik!
Het zoeken van een slaapplek in Praag bleek nog een lastigere opdracht dan wat we overdag waren tegengekomen, allemachtig! Plan was om een camping te gaan zoeken, maar die lagen vrij ver bij de stad vandaan.. niet heel handig.. en luxeboy wou eigenlijk wel graag een hotel of hostel in. Akkoord, gaan we dat proberen.. en dat hebben we geweten. Er zijn de nodige minder mooie woorden door de stad geschreeuwd, een boel onnodige kilometers gelopen en onze frustratiedrempels zijn aardig op de proef gesteld. Uiteindelijk tegen een uur of 2 's nachts een vrij plekje gevonden, dus weer naar de andere kant van de stad gelopen om de auto op te halen. Btje stress wel want we hoorden dat in de binnenstad alleen inwoners van Praag mogen parkeren... ai ai ai... Meer blauw op straat gaat in de straten van Praag ook wel op, en ze waren nogal bezig met al die auto's van de Carbage Run. Je moet je voorstellen dat er een boel auto's zijn met externe speakers of geweldige toeters. Dat is echt uberstoer, zeker als je met een paar man bij elkaar staat.. dat wil wel!
Maar goed, onze auto stond dus ergens in de binnenstad.. hopen maar dat we niet weggesleept zouden zijn. Blijkbaar stond het geluk aan onze kant die maandag, nix aan 't handje:) Hostelletje opgezocht en Yoran nog ff wat onderhandelen over de prijs, haha hij kan dat! Heel relaxt kamertje daar, matje op de grond er extra bij en pitten! Al met al was het een uur of 3 geworden, dus ook wel tijd voor een rustmomentje.
Gister vroeg opgestaan omdat we ons rond half 9 moesten melden voor de nieuwe opdracht. Dat was ook weer een avontuur op zicht. Praag om goed 8 uur is best druk..
De auto had er wat minder zin in leek het.. ik stond voor een stoplicht te wachten dat niet graag op groen wou en de motor bleef maar afslaan. Ik zeg: minder momentje.. De bedoeling was om een kruising rechtdoor over te steken, maar ook de mensen voor rechtsaf stonden in dezelfde rij en dat licht werd natuurlijk wel groen.. hoezo kromme weginrichting? Trambanen op de kruising, toeterende mensen achter je, op een helling staan, een blijvend rood stoplicht en een auto hebben waarvan de motor niet wil blijven lopen.. niet een heel beste combi. Tsja je moet wat dan he? Dat werd dan dus maar een illegale actie (sorry mama). Wachten op rood licht van de meeste mensen, trams die btje vaart minderen voor de kruising en dan hoppaaaa vol gas overal doorheen sturen. Niet heel netjes, maar wel functioneel;)
Opdracht opgepikt, en terug naar het hostel gegaan voor een bakkie koffie en wat voorbereidingen voor de opdracht. Hulptroepen hebben we niet in hoeven schakelen, want we hadden een navigatie opdracht. Er moest een lijn worden getrokken tussen 2 afritten ergens rondom Brno, en langs die lijn waren foto's gemaakt die we moesten zoeken en vervolgens zelf op de foto moesten zetten. Hoe dichter je langs de lijn rijdt hoe meer je ziet! Mark heeft een geweldig programma op de pc staan en zijn telefoon kan als GPS fungeren. Op de laptop konden wij dus zien waar we reden (en die lijn hebben we zelf getrokken natuurlijk), ik zeg: smart thinking! Het begin van die lijn was midden in de bossen, dus wij ook 't bos in! Hoe gaaf is dat met zo'n bak! Mooi ploegen over die bospaadjes en dwars door de modder, whaaaaaaaaaaaa dat zou je echt NIET doen met je eigen auto.. Onze uitlaat hing sowieso al wat laag, maar na het bosritje helemaal.. al die kuilen vind dat ding niet heel leuk.. Ergens midden in het bos kwamen we ook nog verschillende andere teams tegen, dus zijn we uiteindelijk met elkaar opgereden. 6 auto's achter elkaar aan en btje samen zoeken naar alle foto's. Ging geweldig mooi, en er waren wat van die jongens die wel verstand hebben van auto's, dus die hebben onze uitlaat eens bekeken en verder vastgezet. Wordt geroggeld! ;)
Onderweg naar Siofok aan het Balatonmeer zijn we met zn allen blijven rijden en zagen we nog meer Carbage runners. Hoppa, aansluiten en meerijden! Is lastig te beschrijven hoe dat is, maar geeft een sterk groepsgevoel. Moet ook voor de mensen in de dorpjes een invasie hebben geleken. 10 van die bakken achter elkaar, een hoop lawaai en getoeter hahaha, dikke schik!!
Rest van het verhaal komt nog, nu gaan we eerst even gezellig doen op de camping..
Tot later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten