donderdag 2 juli 2009

De Stentor 2-7-09

Zwols trio rijdt mee in barrel-race naar Monaco


door Sander Lindenburg. donderdag 02 juli 2009, De stentor Zwolle


Yoran Tonnema, Karina Schrijver, Mark Scholten (vrnl) bij de wagen die ze voor 450 euro in Limburg op de kop konden tikken. Met zestig anderen proberen ze zo snel mogelijk in Monaco te komen. foto Freddy Schinkel

ZWOLLE - Aan het strand liggen of naar een museum of pretpark kan altijd nog. Waarom in je vakantie niet racen naar Monaco? Karina Schrijver (26), Yoran Tonnema (20) en Mark Scholten (23) uit Zwolle gaan die uitdaging aan.

Zij doen mee met Carbagerun. De naam is een verbastering van het Engelse woord voor 'afval'. Er mogen dan ook alleen maar apk-goedgekeurde auto's meedoen, die maximaal 450 euro in aanschaf gekost hebben.

"We verwachten niet dat we van de zestig deelnemende teams als eerste binnenkomen. En technisch onderlegd zijn we al helemaal niet, maar door de spelregels hebben we toch goede kans uiteindelijk in Zuid-Frankrijk aan te komen", zegt Yoran. Eén van de regels is namelijk dat als je een andere deelnemer met pech langs de kant van de weg ziet staan je de plicht hebt te stoppen en het andere team weer op gang te helpen.

Het Zwolse drietal heeft in Limburg een Chrysler Voyager voor 450 euro op de kop weten te tikken en inmiddels gepimpt, omdat er niet alleen een prijs van 1000 euro voor het snelste team is, maar ook 500 euro voor de wagen die het origineelst er uit ziet.

De deelnemers starten op 13 juli in Hardenberg, omdat de door twee autoliefhebbers bedachte race steun krijgt van Stad Hardenberg Promotie. In vijf dagen doorkruisen de teams Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Een rit van totaal 3.000 kilometer. Elke dag ontvangen zij een opdracht voor onderweg, waarmee punten te verdienen zijn.

"We kennen elkaar van de sportclub en het leek ons een leuke manier van vakantie houden. Na afloop rijden we gewoon door naar Spanje", zegt Yoran namens de drie, die zich het Scharrel Barrel Team noemen.

"Het zou fijn zijn als er nog bedrijven of mensen waren die onze reis - benzine en verblijf - zouden willen sponsoren. Die zouden we dan op de auto vermelden. Ze kunnen dan mailen naar scharrelbarrel@live.nl."

http://www.carbagerun.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten