zaterdag 24 juli 2010

Carbagerun 2010, dag 3 : Wroclaw → Bratislava

Na een paar uurtjes heerlijke nachtrust ontwaakten we met uitzicht op het Olympisch stadion. We hadden de auto namelijk midden voor het checkpoint geparkeerd. Dit was ideaal omdat we nu niet al te veel moeite hoefden te doen om op tijd bij de start aanwezig te zijn en de dagopdracht te krijgen.

Het enige mindere van deze plek was dat onze waterpomptang door de boefjes uit Polen was 'geleend zonder terug te brengen', jammer want dat ding was ideaal om de blikjes knakworsten aan te pakken die er 's avonds wel ingaan. Ach, hoop dat die jongens er blij mee zijn. Bij een ander team werd het gasstel meegenomen, dus die moeten nu aan de koude knakworsten.. Het is maar net wat je voor je nachtelijke versnaperingen over hebt..

De opdracht van vandaag was als volgt;

  • Ga bij iemand thuis lunchen. Bereid een lunch voor met de heer/vrouw des huizes en ga samen lunchen bij iemand in huis.
  • Ga bij iemand in bad, maak een foto van een teamlid in een badkuip vol water
  • Maak een foto van een van de teamleden in lokale klederdracht

  • Maak een foto van een van de teamleden rijdend op een brommer

  • Combineer je de laatste twee, dus in klederdracht rijdend op een brommer, dan krijg je bonuspunten

Aangezien het voor ons niet zo heel veel zin meer heeft om hard bezig te gaan voor de punten besloten we er maar gewoon een mooie, gezellige dag van te maken en maar te zien in wat voor rare, gekke & leuke situaties we zouden uitkomen.

We trokken vandaag op met de jongens van team Subtoppers. Hiermee zijn we vorig jaar ook nog een aantal dagen mee naar Spanje gegaan, dus die kennen we al aardig. Aangezien zij nog fanatiek voor de hoofdprijs gaan besloten we met hun mee te rijden en te kijken hoe zij deze opdrachten zouden volbrengen en waar nodig te helpen.

Voordat we vertrokken moest er eerst nog even een zware gietijzeren badkuip van het dak worden getild, een boomstam uit de bagage worden getrokken, en een gele tv (paste trouwens erg goed bij de kleur van hun auto) van nieuw onderdak worden voorzien. Dit ging vrij makkelijk, aangezien er wat Poolse mannetjes op al dat zware oud ijzer waren afgekomen die alle Carbagerunners dumpten bij het Olympisch stadion.

De ouders van één van deze teamleden bezitten over een hotel in Tjechie dat ongeveer op de route lag die we vandaag moesten nemen. Na de constatering hiervan werd bedacht dat het misschien wel handig zou wezen om daar al die opdrachten te doen, is wel zo makkelijk. Contact werd er opgenomen met de manager (Ratka) van het hotel, die daarna haar familie te kennen gaf dat er hoog bezoek uit Nederland zou komen om wat gekke dingen te doen.

Voordat we deze mensen gingen ontmoeten was het tijd om even heerlijk te zwemmen/wakker worden in het zwembad van het hotel, en gebruik te maken van het overheerlijke diner wat ze te bieden hadden. Zag er allemaal zeer netjes uit, dus wanneer je nog eens een slaapplek in de buurt van Olomouc nodig hebt, contact me dan even..

Na weer fris en wakker te zijn én de buiken weer tevreden waren, was het tijd om afscheid te nemen en richting de familie van Ratka te gaan. Hier aangekomen bleek dat de vader van haar nogal van een borreltje houdt en hij er ook al flink wat op had, te zien aan al het geschreeuw en gedoe . Na het snel afwerken van alle opdrachten vond diezelfde vader het wel mooi om zijn eigengestookte Tsjechische specialiteit te laten proeven; á minstens 50 % alcohol. Een tweede aanbieding hiervan werd afgeslagen; dat zegt genoeg, toch?

De finish van vandaag was op een hele mooie locatie; het kasteel van Rhad. Wanneer je bij dit kasteel staat kun je over het gehele centrum van Bratislava uitkijken, dat was een erg mooi uitzicht; 's avonds laat met al die lichten een flink aantal kilometers verderop.

Plan was om nog even het centrum hier onveilig te maken, helaas is er niet zo heel veel gedaan met dat plan, daarom werd er maar een slaapplek gezocht. Aangezien de Subtoppers buiten op een veldbedje slapen en wij in de auto konden we natuurlijk overal ons 'kamp' opzetten. Gekozen werd voor de startplaats van de volgende dag, dit was een grote parkeerplaats met uitzicht op het mooie kasteel.

Na de nodige knakworstjes van het vuur te hebben gehaald werd het tijd (03.30 uur) om te slapen, om de dag erop weer erg vroeg (08.30 uur) je klaar te maken voor de racedag.

Morgen staat de rit naar Villach (Oostenrijk) op de planning.

Tot morgen!

1 opmerking:

  1. Hallo Mark en Yoran

    Van je moeder, Mark, hoorde ik dat jullie onderweg waren dus maar even de internetgegevens opgevraagd. “scharrelbarrel” is al genoeg om te googlen.

    Ik was al bij dag 4 en nog steeds geen woord over een vervangende auto, waarover je moeder sprak, tot ik er achter kwam dat ik het verslag van vorig jaar zat lezen (!) Dat heb ik wel met veel plezier doorgelezen en dan nu dus de actuele versie.

    De overgang van de barrel naar de Peugeot is wel groot maar daar hebben jullie kennelijk weinig problemen mee. Ik blijf jullie volgen, veel plezier en goede reis.

    Groeten
    (oom)
    Hennie

    BeantwoordenVerwijderen