dinsdag 20 juli 2010

Carbagerun 2010, dag 1 : Hardenberg -> Berlijn (Brandenburg)

WWW.SCHARRELBARREL.BLOGSPOT.COM

Vandaag was het zover, de Carbage Run editie 2010 ging van start.

Met 215 teams stonden wij vanochtend aan de Gedempte Haven in Hardenberg klaar voor het begin van deze (hopelijk) mooie ervaring. Na een welkomstpraatje van de organisatie & een wethouder van Hardenberg was het tijd om de auto's te starten en met volle vaart richting Berlijn te crossen.

Bij het wegrijden was het mooi om te zien hoeveel mensen uit waren gelopen op dit evenement; overal stonden mensen hun favoriete (én alle andere) teams zo hard mogelijk aan te moedigen/uit te zwaaien.

De opdracht voor vandaag was de volgende;

Ga vandaag op zoek naar plaatsnaamborden. Zoek de plaatsen op basis van onderstaande cryptische omschrijvingen en maak foto's van het plaatsnaambord.

  • In deze plaats stinkt het naar huisdieren

  • In deze plaats ligt de oorsprong van de shoarma

  • Deze plaats bepaalt de winnaar van de originaliteitsprijs

  • Deze plaats probeert de startplaats van the Carbage Run te overtreffen

  • In deze plaats lopen alle dieren vrij rond

Laat ik hier kort over zijn; na de routeplanner op de laptop secuur langs onze route te laten kijken hebben wij een tweetal plaatsen kunnen vinden die we met zekerheid wel als goed kunnen bestempelen. Dit zijn Schapen (shoarma) & Harderberg (overtre ffende startplaats). Hierbij hield het bij ons op, dus moeten we de komende dagen maar proberen weer wat punten in te halen.

Ben benieuwd naar de plaatsnamen waar we overheen hebben gekeken, maar die zullen we vanavond wel te horen krijgen en dan bij het volgende verslag posten.

De rit zelf verliep erg voorspoedig, geen rare dingen meegemaakt zoals rare geluiden, meldingen, manoeuvres etc. Echter hebben we een aantal andere teams wel met pech aan de kant zien staan (mét hulp), hopen dat die morgen ook weer gewoon aan de start kunnen verschijnen.

Op het moment dat ik dit type zitten we zo'n 50 km. van Berlijn af. Over een uur kunnen we dus onze opdrachtfoto's laten keuren en op zoek gaan naar een slaapplek. Waarschijnlijk wordt het nachtleven van Berlijn ook nog even gecheckt, en daar moeten we natuurlijk bij zijn!

Tot het volgende verhaal!

Mark & Yoran

Update 16.30 uur:

Na het typen van de vorige alinea had ik misschien even flink moeten afkloppen. Op het moment dat ik de laptop afsloot hoorden we ineens een harde knal, met ontzettend veel herrie als gevolg; snel de auto richting vluchtstrook en de eerstvolgende afslag genomen. Daar de auto neergezet en gekeken wat de schade was. Na het demonteren van het rechterwiel zagen we dat de riem van de airco door een beschermkap was gescheurd. Nadat we deze kap verwijderden en verder geen rare dingen zagen, hadden we er goede hoop op dat we onze rit weer konden vervolgen. De band er dus weer opgezet, maar toen wilde de motor helemaal niet meer aanlopen.

We bedachten dat het misschien kwam door een lege accu, na alle apparaten te zien die we er op hadden aangesloten. Wij dus met onze meest fijne charmes geprobeerd wat Duitsers tot stoppen te manen, dus lukte, echter hadden zij geen van allen startkabels in de auto.

Dan maar de ANWB bellen, misschien ligt het toch aan iets anders..

17.45 uur:

Gelukkig hebben we nog wel een 27 mc bakkie die het doet, na een aantal pogingen contact te maken ontving een team onze hulp-oproep die toevallig op dat moment nét voor de afslag reed waar wij stonden. Dit team had een monteur van een Fiat garage in hun midden; BINGO! zou je denken.. Helaas kon hij het euvel ook niet zo zien.

17.50 uur:

De ADAC (Duitse ANWB) is er, na het starten van de motor begon er ineens flink wat te roken. Blijkt dat de dynamo vast is gelopen. Kan niet zo worden gerepareerd, daarom worden wij zometeen weggesleept en naar Brandenburg gebracht.

19.00 uur:

Eindelijk, de sleepwagen is gearriveerd nadat hij een aantal keren al heeft gebeld met de mededeling dat 'ie ons niet kon vinden. Tja, moet je maar niet óp de snelweg kijken, maar ernaast op een afrit die wij hebben doorgegeven.

We zijn nu weggesleept naar Brandenburg en na de nodige papieren te hebben ingevuld had deze man de leuke mededeling dat we nu maar zelf moesten kijken wat we gaan doen. We zitten namelijk nu in the middle of nowhere met alleen maar autogarages om ons heen, waarbij de bewoonde wereld nog een heel stuk verderop ligt. Lekker hoor!

23.50 uur

Na 1,5 uur te hebben gelopen door een vieze, lelijke, stinkende achterstandswijk richting het centrum hebben we even snel wat gegeten en een hotel opgezocht. Ook hier hadden we wéér de pech dat de enige kamer in dit hotel alleen voor de hoofdprijs naar ons mocht gaan, dus nu hebben we ook nog eens een lege portemonnee, haha!

Gelukkig zijn het wel fijne bedden, dus krijgen we nog een beetje waar voor ons geld..

Dinsdag, 9.00

ANWB belde. Zij hebben contact opgenomen met de garage waar onze auto staat. Zij vertellen de ANWB doodleuk dat onze auto niet eens bij hun garage is binnengekomen. Of onze auto is gestolen, óf ze hebben niet echt zin om rond te kijken..

Wordt daarom maar tijd om met het openbaar vervoer (benenwagen doet het niet zo best meer) richting de garage te gaan en aan te wijzen met welke auto ze aan de slag kunnen gaan.

De start van vandaag in Berlijn hebben we dus niet kunnen meemaken, en het is nog maar de vraag of we vanavond de finish in Wroclaw wel kunnen halen. Zometeen maar eens de mogelijkheden doornemen met de garage voor onze auto, en mocht het zó erg zijn, dan maar proberen een leenauto te krijgen om toch de race te kunnen voortzetten..

Jullie horen nog van ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten